שתף:

חשוב להבין כי על מנת לבצע סידור יעיל של מקומות הישיבה, יש לוודא, ראשית, מי מהאורחים שהוזמנו לאירוע אכן מתכוון להגיע ורק אז לגשת אל מלאכת התכנון. אין ספק כי מבחינה כלכלית, אסטרטגיה זאת היא היעילה ביותר ומונעת כיסאות מיותמים ושימוש בשולחנות שלא לצורך. עם זאת, נתקלתי בלא מעט מקרים שבהם סידורי ישיבה הובילו לאי נעימות וחוסר נוחות מצד האורחים. אתם הרי לא מכירים על בוריה את מערכת היחסים המורכבת המתנהלת בין כל אורחי האירוע שלכם. ובמקרה, בדיוק יום אחד לפני החתונה התפתח וויכוח קולני ולא צפוי בין שניים מהם. ואתם, אתם הייתם בטוחים שהם החברים הכי טובים והושבתם אותם בכיסאות צמודים באותו שולחן כדי שיוכלו לפטפט להם בהנאה במהלך הערב (רק בהפסקות כמובן, כי בכל שאר הזמן חייבים לרקוד!). ומה שקרה בפועל הוא ששניהם יושבים עם פרצופים חמוצים כל הערב, רק כי הם חייבים לשבת באותו שולחן. ונכון, אפשר לבקש להחליף מקום, אבל אז אתה נתפס כקטנוני ועקשן.

דרך אחרת לנהל את סידורי ישיבה באירוע היא למנות אחראי מכל צד שתפקידו יהיה להושיב את האורחים באולם. הדרך הזאת בעייתית מאוד, לא רק מאחר ולא פשוט לשני אנשים להתמודד מול מספר גדול כל כך של אורחים, אלא גם כי ברוב המקרים לאותו אחראי ישנה היכרות מוקדמת עם האורחים, מה שעלול ליצור תחושת אי נעימות במהלך התהליך.

אף על פי כן, שדרוג קל של האסטרטגיה, מוביל לשיטה היעלה ביותר, לטעמי. הכנה מראש של שילוט מתאים על השולחנות תחסוך גם לכם את כאב הראש שבסידורי ישיבה מלאים וגם לאחראי ההושבה את הסרבול שבהתמודדות מול מטח של בקשות. בצורה כזאת תוכלו לשריין מראש שולחנות המיועדים למשפחה/חברים/עמיתים וכו'. כל שיוותר לאחראי ההושבה הוא לוודא שהשולחנות השמורים אכן אוישו ע"י אלו להם נשמרו ולדאוג להושבה של אלו להם לא שוריין מקום מראש.

כך תוכלו גם לחסוך זמן ואנרגיות וגם לוודא שהאורחים שלכם יזכו למקומות הישיבה ולאירוח האיכותי ביותר.

 


שתף: