כל מה שצריך לדעת על טבילה במקווה
שתף:

מקווה הוא מאגר מים אשר נועד לאפשר לכל גבר או אישה יהודים לקיים את מצוות הטבילה. מקווה הוא למעשה מתקן מים שכולל גרם מדרגות מוליך נוח אל מאגר המים עם מים חמימים בגובה מטר בערך. במקוואות היום קיימת הקפדה רבה על ההיגיינה ולכן הנשים נכנסות לבור הטבילה לאחר רחיצת כל גופן במים וסבון. בנוסף, במרבית המקוואות מוסיפים כלור למי הטבילה מה שמוסיף עוד יותר להיגיינה במקווה. במרבית המקוואות נהוג לקחת תשלום סמלי של 15-50 ₪. ישנם מקוואות משודרגים שמאפשרים לטובלות לקבל שירותים נוספים כגון שירותי ספא, הסרת שיער וציוד רחצה מלא. כמובן המחיר במקוואות המשופרים גבוה יותר.

מהו זמן הטבילה במקווה?

הטבילה במקווה נעשית בדרך כלל אחרי צאת הכוכבים, ערב לפני החתונה. במידה ומסיבות כלשהם לא יוצא לכלה לטבול לילה לפני החופה, ניתן להרחיק את הטבילה מהחופה אך לא יותר מארבעה ימים, וזאת בנוסף להדרכה שהכלה תצטרך לקבל ממדריכת הכלות כיצד לעשות את הטבילה בצורה נכונה על פי ההלכה. הדרכה מפורטת אודות הטבילה הכלה תקבל אחרי פתיחת תיק נישואין.

אישור מהמקווה

אישור הטבילה צריך להגיע למועצה הדתית. הכלה לא חייבת למסור את האישור בעצמה ותוכל לסמוך על הרב , שפועל מכוחה של הרבנות, שיעביר את האישור לגורם הרלוונטי. אחרי הטבילה במקווה תצטרך הכלה להעביר את אישור הטבילה לרב המחתן, אותו הוא מעביר לרבנות.

הדרכת כלה

תקנת הרבנות הראשית מחייבת את הדרכת הכלה על ידי הרבנית או המדריכה. בדרך כלל ברבנות בה הזוג פותח את תיק הנישואין יש רבנית שעורכת את ההדרכה. במידה והכלה מעוניינת ברבנית מחוץ למוסד הרבנות, כדאי לברר על האפשרויות שעומדות בפניה במקום.

מתי אסור לטבול במקווה?

ישנם מקרים כאשר הכלה צריכה להתאים את עצמה לטבילה במקווה. כך למשל, אם יש עליה פירסינג מוטב שתוריד אותו לפני הטבילה, עם הלק מרוח לא טוב כדאי להוריד אותו לגמרי לפני הטבילה, אם לכלה יש צמות או ראסטות כדאי לפרק את השיער ולסרק אותו לפני שנכנסים למקווה. לעומת זאת, אין זאת בעיה להיכנס למקווה עם קעקוע על הגוף מכיוון שנחשב חלק מהגוף.

טבילה לאחר שבעה נקיים

בישראל מקובל לדרוש מאישה שתגיע לטבילה לאחר שהייתה נקייה שבעה ימים קודם. כלה שביום חתונתה נידה צריכה לטבול כמה ימים אחרי החתונה. במקרה כזה הכלה צריכה לקבל אישור מרב אשר יערוך את טקס הנישואים בשינוי קל מאוד אשר לא יובחן בחתונה.


שתף: