שתף:

אתם בטוחים שסגרתם את כל הפרטים הקטנים שעלולים להעיב על מערכת היחסים המושלמת שלכם. ואז, כשהכול זורם על מי מנוחות זה קורה...ההצעה!

מה שקורה מהשלב שבו הוגדרתם "מאורסים" ועד לרגע שבו הוא שובר את הכוס, זו תקופה שלא תשוב עוד לעולם. וטוב שכך. בד"כ הכלות המיועדות הן הבעיה. ואת בטח חושבת עכשיו שאת לא כזאת והוא לא כזה ואתם לא כאלה... אז יש לנו חדשות בשבילך: את כן. כולנו כן. כשזה מגיע לארגון החתונה שלנו, הנשים, פתאום הכול קריטי וצריך להיות בדיוק כפי שאנחנו רוצות. וכל מי שעומד בדרכנו למטרה, צפוי להירמס בדרך. כן, וזה כולל את החתן. הרי מגיל 3 את מתכננת איך תיראה החתונה שלך. מי הוא שישנה לך את התוכניות? שנייה אחרי שאת מספרת לכל מי שמכיר אותך מגן חובה ועד האוניברסיטה שאתם מאורסים, את פונה לתכנון החתונה. ומה לעשות, שהחתן הוא חלק מהעסקה?!

בגדול, ישנם שלושה סוגי חתנים. האחד, זה שענייני החתונה מעניינים אותו כקליפת השום והוא מטיל עלייך את משימת ארגון החתונה. מבחינתו, מה שקורה בין "מאורסים" ל"נשואים" לא ממש רלוונטי. הסוג השני הוא זה, שכן רוצה להיות למעורב בהחלטות. גם במקרה הזה ברור לחתן שדעתו וההעדפות האישיות שלו לא באמת נחשבות ולא נלקחות בחשבון, אבל, מסיבה שאינה ברורה, חשוב לו להיות מעורב בהחלטות שאת מקבלת עם עצמך.

הבעיה מתחילה עם הסוג השלישי של החתנים, זה שרובנו בוחרות בו. מבחינתו זה שאתם מאורסים אומר שמעתה ואילך תקבלו החלטות בשיתוף פעולה מלא. בד"כ את בעד. לא במקרה הזה. הוא חייב להיות מעורב בכל דבר ולא רק זה, אלא שיש לו דעה ברורה על כל נושא, ודעה שמבחינתו אמורה להילקח בחשבון! ברגעים מסוימים נראה לך שמרגע שהפכתם למאורסים הוא לקח על עצמו כפרויקט להרוס לך את החיים. מילא, אם היה לו קמצוץ כלשהו של חוש טעם. אבל כיסאות בצבע סגול ומפיות בצבע טורקיז, זה לא משהו שאת מסוגלת להרשות לעצמך בחתונה שלך!

כדי לעזור לכם לעבור את תכנון החתונה שלכם עם מינימום התלקחויות, ולהגיע בשלום משלב ה"מאורסים" לשלב ה"נשואים", הינה לכם מספר טיפים:

  1. בנו רשימה של כל ההחלטות שיהיה עליכם לקבל במהלך ארגון החתונה, ובחרו מתוך הרשימה 2-3 נושאים בהם יהיה קשה לאחד מכם להתגמש ולקבל דעה שונה ואילו הצד השני מוכן להתפשר. בנושאים אלה תוגדר מראש אחריות בלעדית לצד אחד, כך שלכל אחד יהיה תחום אחד מסוים שבו יוכל לקבל החלטות כראות עיניו. בכל שאר הנושאים התחייבו לקבל החלטות בשיתוף פעולה.
  2. חוסר הסכמה הוא תופעה שכיחה ואף בריאה. מי שלא מתווכח אף פעם, לא באמת מביע את דעתו. מותר להתווכח. בהחלט. אבל... אל תשכחו שאתם מאורסים, ושאתם מתכוונים לבלות את שארית חייכם ביחד. לכן, כבוד הדדי הוא הבסיס לכל התהליך. השתדלו להתווכח מבלי לזלזל או להעליב את הצד השני. בצורה כזו, לצד השני יהיה הרבה יותר קל להקשיב לכם ולנסות למצוא פיתרון שיהיה מקובל על שניכם.
  3. גם אם הוחלט שנושא כלשהו נמצא תחת אחריותכם הבלעדית, שתפו את בן הזוג בהתלבטויות ובהחלטות שלכם. אפילו אם ההחלטה היא שלכם, לפחות זה יעשה ברוח טובה תוך שיתוף ופתיחות.
  4. כשאתם מתווכחים בנושא מסוים, נסו להסביר לבן הזוג מדוע הדבר קריטי בעיניכם ומדוע אינכם מסוגלים להתפשר. מי יודע, אולי תצליחו לשכנע אותו שאם זה כל כך חשוב לכם אז אולי באמת כדאי לו לוותר. ויותר חשוב מזה, עשו בשבילו את אותו הדבר בנושאים שחשובים לו.


לסיכום, תקופת ההכנות לחתונה היא רק תחילת החיים המשותפים. בנו בסיס נכון של שיתוף פעולה, כבוד הדדי וחברות, כל השאר יבוא מעצמו... בהצלחה!!

 


שתף: