סגירת אולם לפני טעימות:
רבים מהזוגות מאוד חוששים לסגור אולם מבלי לטעום את האוכל. לנושא זה יש 2 פתרונות:
- חוזה מותנה טעימות , כלומר לבצע טעימות כמה שיותר קרוב למועד חתימת החוזה, ובמידה ולא אהבתם, קיימת אופציית ביטול חוזה ללא עלות.
- בזמן אירוע לבקש להעלות מספר מנות למשרד.
ערב הטעימות זהו שלב חשוב לקראת החתונה. בד"כ אני ממליץ לבצע את ערב הטעימות כחודש לפני החתונה, מאחר
שבתחום האירועים האולמות נוהגים לעדכן תפריטים לעיתים תכופות וכמו כן להחליף ספקים ולשנות חומרי גלם.
לכן, פחות או יותר חודש לפני האירוע נקבל תמונת מצב אמיתית.
לערב הטעימות אני מציע להגיע עד 6 אנשים.
חתן, כלה, הורי חתן והורי כלה.
חשוב לזכור הרבה אנשים = הרבה דעות = בלבול.
כיום אנשים מודעים לנושא הקולינריה. בארץ ישראל מתפתחת תרבות קולינרית רחבה ואנשים מתייחסים לנושא בכובד ראש. אנשים מתייחסים לחתונה כתחליף בילוי, ולכן לאוכל יש משקל רב בהצלחת האירוע.
בעת בחירת המנות, חשוב להתייחס למאפייני הקהל ולא רק למה שאופנתי.
בעת טעימת המנות, חשוב לציין ליד כל מנה או סלט הערות : אהבנו, רוצים חתוך גס או דק יותר, פחות מלח או טעם שונה.
בסיום הטעימה לוודא שכל ההערות רשומות בתפריט מעודכן עליו אתם חותמים ולוקחים העתק.
(מומלץ לצלם את התפריט בפיצ'ר "צילום מסמכים" בקטגוריה של התפריטים באפליקצית מאורסים מאורסות)
בזמן הטעימה, חשוב לבוא עם החוזה ולוודא שאתם מקבלים את כמות המנות שהובטחה.
קבלת הפנים:
חשוב לזכור, אין הזדמנות שניה לרושם ראשוני.
ברוב האולמות לא נזכה לטעום את מנות קבלת הפנים, אלא נבחר ע"פ הרשימה. במעמד החוזה מומלץ להתעקש על כמה שיותר עמדות אקטיביות, לא להתפשר על פחות מ-4 עמדות אקטיבית ו-2 מסתובבים.
למי שהנושא קריטי, ניתן לבקש לטעום בזמן ערב הטעימות (במידה וערב זה מתקיים בזמן אירוע) או לבקש להגיע בזמן אירוע, לראות את הלחץ בעמדות וגם לטעום.
חשוב לבחור לפחות עמדה אחת אשר תיתן מענה לאורחים צמחונים.
בבחירת המזון לא להגזים בבחירת עמדות המכילות בצק, זה תרגיל ישן שנועד להעמיס על האורחים, יש עוד ערב ארוך לפנינו.
סוג הלחם:
כדאי לברר איזה סוג לחם יש על השולחן, והאם קיים גם אופציה ללחם קל או ללא גלוטן.
לברר האם הלחם מגיע עם מטבלים או שמן זית לצידו.
סלטים:
הקהל הישראלי אוהב חומוס!! לא לוותר עליו. כדי ליצור רושם יוקרתי יותר, מומלץ להוסיף תוספות לחומוס:
- טחינה+גרגירים
- פטריות
- מסבחה
- שום לימון
חציל קלוי - תמיד לברר אם הוא יוצא שלם או כקרם, חם או קר.
בבחירת סלטים חשוב מאוד לגוון בטעמים, כלומר שיהיה מענה: חמוץ, מתוק, חריף ומלוח כמובן הכל בהתאם לאופי הקהל.
ברוב האולמות היום נהוג לתת בנוסף לסלטים מספר פלטות לכל שולחן (חמות/קרות) גם במקרה זה חשוב לתת מענה וגיוון. במידה ויש קהל דתי לשים לב לא לקחת דג+בשר.
במעמד הטעימה, לברר האם המלצרים יכולים לתת מענה לאורח שמבקש פלפל חריף, חמוצים או פלטת ירקות- ככה למעשה יש לנו אופציה להרוויח עוד סלט/פלטה.
חשוב מאוד לדרוש כפיות בסלטים ולבקש שמועד חלוקת הסלטים באולם יהיה כמו שיותר בסמיכות לכניסת הקהל לאולם ולא בזמן קבלת הפנים. חשוב לזכור סלטים שעומדים זמן רב נראים עצובים.
חשוב לברר אילו סלטים נשארים למנה העיקרית.
מנת הביניים:
לרוב בוחרים דג אחד ומאפה אחד. גם כאן, לא להתחכם. חשוב לבחור טעמים שמתאימים לאופי הקהל. במנת הביניים נמצאים 100 אחוז מהאורחים ולכן חשוב לתת מענה הולם.
מנה עיקרית:
ראשית, יש לברר האם התוספות החמות מגיעות על הצלחת או למרכז השולחן והאם מקבלים בנוסף לתוספות החמות סלט למרכז השולחן.
לקהל נמאס מסטייק אנטריקוט או פרגית, ואם קיימת אופציה רחבה יותר רצוי ואפילו מומלץ לגרות את האורחים.
במידה ובחרתם סטייק, לברר האם הוא נעשה במנגל פחמים/גז או בתנור.
סטייקים אשר עוברים תנור לרוב יבשים ונותנים תחושת "סולייה" לאורח.
כיום יש אולמות אשר נותנים תבשילי בשר כגון אסאדו ואחרים ברמה מאוד גבוהה.
לזמן הוצאת המנה העיקרית משמעות רבה. חשוב לזכור, לקהל מבוגר קשה מאוד לאכול בשר בקר ב23.00 בלילה, ולכן המנה השנייה חייבת להיות קלילה ורעננה יותר.
קינוחים:
צריך לזכור, מדובר בקינוח פרווה שמן הסתם גם פחות טעים בד"כ.
תנסו לבקש, מעבר לפלטה למרכז שולחן, גם מזנון המוגש בקרבת רחבת הריקודים על מנת שגם קהל הרוקדים יהנה.
בקיץ, תמיד מומלץ לשלב פירות + ארטיקים. (במידה והאולם לא מביא ואתם לא רוצים להוציא כסף על קיאק פירות, תבררו אם יש אופציה שתביאו כמה ארגזי פירות אשר האולם יחתוך ותניחו על הבר. לא לשכוח אישור כשרות)
בחורף, אפשר לבקש עמדת סחלב חם.
סופלה שוקלד כולם אוהבים. לשים לב לבחור קינוחים שהם לא רק שוקולד .
לא לשכוח קינוחים ללא סוכר, ללא גלוטן וטבעוניים.
אפטר פארטי:
עמדה מאוד חשובה על מנת למתן את כמות האלכוהול.
לשים לב לבחור משהו שהוא קליל לאכילה בעמידה, שהוא מרענן ושהוא לא יגרום לריח רע ברחבה.
המלצות שלנו:
מיני בורגר, נקניקיה בלחמניה, טוסט נקניק, שקשוקה, גחנון.
בבחירת תפריט יש להתייחס גם לנושאים הבאים:
- מנות ילדים.
- מנות גלאט - לברר את סוג הכשרות.
- מנות צמחוניות/טבעוניות – לדרוש שיהיה גם ביניים וגם עיקרית.
- מנות ללא גלוטן או רגישות אחרת.
באירועי מזנונים, חשוב מאוד לברר את כמות העמדות ביחס לאנשים, מיקום העמדות, איוש העמדות, שעות הפעילות.
נכתב באהבה ע"י אור גל שמש, אתר מאורסים מאורסות.
(מעל 15 שנות נסיון בענף האירועים בכלל והקולינריה בפרט)
באדיבות, מאורסים מאורסות - אפליקציה לארגון חתונה מושלמת >> (קישור להורדה)
שתף: