שתף:

לא מעט זוגות בוחרים להמשיך את מסורת המשפחה ולקיים, בנוסף לאירוע החתונה עצמו, גם אירוע חינה מרוקאית, המתקיים בדרך כלל מספר ימים לפני החתונה. בחלק מהמקרים בוחרת הכלה לאחד בין את אירוע החינה לטקס הטבילה במקווה ולערוך את שניהם באותו ערב, בנוכחות נשית מצומצמת.

אולם, במרבית המקרים, טקס החינה נתפס כאירוע של ממש ככל המשתמע מכך, וכולל הפקה מלאה בדומה לאירוע החתונה. אין ספק כי מדובר לא רק בהוצאה כלכלית לא מבוטלת, אלא גם בהתעסקות וזמן רב המוקדש לתכנון אירוע החינה, בנוסף לאירוע המרכזי, החתונה.


>>> דילים בנושא חינה


בדומה למתרחש בנישת הפקת האירועים, גם במקרה של חינה מרוקאית, ישנם לא מעט ספקים המציעים את שירותי ההפקה שלהם, ומציעים הפקה מלאה של אירוע החינה שיחסוך לזוג ולהוריו, שהם אלו שבד"כ אחראיים על תכנון אירוע החינה, לא מעט זמן, טרחה וגם כסף. אבל, עדיין, רוב הזוגות בוחרים שלא להשתמש בשרותי הפקה מסוג זה ולכנן את האירוע בעצמם, בסיוע והכוונת ההורים, כמובן. 

כך תארגנו את האירוע בצורה יעילה

רשימת מוזמנים: לפני שבכלל מתחילים לארגן חינה מרוקאית, עליכם לערוך רשימה מסודרת של שמות המוזמנים לחינה ולהעריך את כמות האורחים הצפויים להגיע לאירוע. חשוב להבין כי אף על פי שאירוע החינה הוא אירוע לכל דבר ועניין, היקפיו מצומצמים באופן משמעותי, לעומת אירוע החתונה. בדרך כלל, רשימת המוזמנים לחינה כוללת משפחה מדרגה ראשונה ושנייה (אחים, דודים, בני דודים וכו') וכן מספר מצומצם של חברים קרובים. בני משפחה מדרגה רחוקה, חברים מהעבודה ומכרים למיניהם יוזמנו לאירוע החתונה בלבד.

מקום לאירוע: זוגות שבוחרים לערוך אירוע חינה מושקע, בדרך כלל יבחרו לערוך את האירוע באולם. חשוב לשים לב, כי האולם הנבחר מתאים לצרכים של האירוע הן מבחינת גודל המקום (מומלץ לא לבחור מקום גדול מדי שישרה אווירה של ריחוק, אך גם לא מקום קטן מידי, שבו תהיה צפיפות), והן מבחינת האווירה והתפריט (בד"כ רצוי שרוב המנות יוגשו בסגנון מזרחי הכולל סלטים, בשר על האש, קוסקוס וכו'). מעבר לכך, ישנם לא מעט אולמות אירועים המיועדים מראש לעריכת אירועי חינה מרוקאית, ולכן התפריט, האווירה והעיצוב של המקום מותאמים מראש לצרכים שלכם, מה שעשוי לחסוך לא מעט זמן ועלויות מבחינת עיצוב האווירה במקום.

מוסיקה: בעוד שבחתונה, הדיג'יי משתדל לערב מספר גדול של סגנונות מוסיקליים,כך שיוכל לספק את רצונותיהם של מרבית האורחים, כשמדובר בחינה מרוקאית, אין הדבר כך. באירוע חינה המוסיקה המזרחית והים תיכונית היא השולטת, וכמובן שיש גם מקום של כבוד לשירים מסורתיים בשפה המרוקאית. האפשרויות העומדות בפני הזוג מבחינת מוזיקה באירוע חינה הן לשכור דיג'יי המתמחה באירועים מהסוג הזה, ומכיר את הז'אנר הים תיכוני והמרוקאי מספיק טוב כדי שהקהל יהיה מרוצה, או לשכור להקה מרוקאית שתשיר באופן חי על הבמה. אין ספק כי נוכחות להקה מרוקאית הכוללת מספר נגנים משדרגת פלאים את האירוע, אך מדובר בעלות גבוהה משמעותית לעומת דיג'יי, מה שהופך את האירוע להוצאה כלכלית אפילו גדולה יותר. פיתרון ביניים לדילמה הזו, הוא לשכור זמר שמתמחה בשירה בסגנון מרוקאי, ויש לא מעט כאלה בתחום, שינעים את זמנם של האורחים בזמן המעברים, כשמגישים את האוכל וגם בטקס החינה עצמו. גם במקרה הזה מדובר על הוצאה נוספת עבור הזמר, אך הפער הוא פחות משמעותי לעומת להקה, שמנגנת ושרה במהלך כל האירוע.

צילום אירועים: צילום מקצועי הוא מה שהופך את המזכרת היחידה שנשארת מהאירוע לאיכותית. לכן, למרות שמדובר באירוע קטן יחסית, כדאי לא לוותר על שכירת צלם וידאו מקצועי וכן צלם סטילס שיתעדו את האירוע במלואו ויאפשרו לכם ליהנות מהאירוע גם הרבה אחרי שהוא הסתיים. אפשרות אחרת היא לוותר על צלם הסטילס ולהזמין במקומו צלם מגנטים מקצועי, שיתחייב להעביר לכם בסיום האירוע דיסק עם כל התמונות שצילם. כך תוכלו גם לחסוך בעלויות, גם להעניק לאורחים מזכרת מהאירוע וגם ליהנות מהתמונות בכל עת שתבחרו.

 

 >>> לחלק ב'


שתף: